TAKAFUL KELUARGA

 


Pencen Hibah Takaful

Pencen Hibah Takaful


 

Pelbagai perkara yang tidak diduga boleh berlaku di dalam kehidupan kita.

STATISTIK menunjukkan kira-kira 45 peratus penduduk Malaysia mempunyai satu produk insurans dan kurang daripada 15 peratus mempunyai produk takaful

Suatu ketika dahulu jika kita bercakap pasal Takaful semua orang akan mengerut dahi tanda bosan dan segera mahu lari dari insan-insan yang bergelar wakil Takaful/Perunding Kewangan Takaful. Tetapi mereka sebenarnya cuma mahu membantu ANDA ketika Anda memerlukan.

Namun Perbankan Islam kini mula diterima secara meluas oleh masyarakat di Malaysia. Bagaimanapun, masih banyak yang perlu dilakukan bagi meningkatkan kesedaran Takaful dalam kalangan rakyat Malaysia.

“Terdapat keperluan penting untuk memecahkan persepsi insurans Takaful  hanya untuk orang Islam. Program pendidikan dan kesedaran perlu dilancarkan di semua peringkat untuk membawa mesej ‘Takaful adalah untuk semua’ dan Takaful adalah relevan untuk orang Islam dan bukan Islam.

Insurans/Takaful terbukti sebagai satu penyelesaian pengurusan risiko dengan menyediakan perlindungan kepada pengguna ketika memerlukan.


takafulm00
 

Cuba renungkan soalan-soalan dibawah.

Jika kesemua soalan dibawah boleh dijawab ANDA!!! adalah seorang yang BIJAK!!!

 • Apakah yang kita sediakan untuk anak-anak dan keluarga, ketika kita “TIADA” ?
 • Jika sesuatu yang tidak diingini berlaku kepada keluarga kita, adakah kita mampu menanggung ” KOS PERUBATAN MEREKA”?
 • Adakah kita terpaksa berkerja apabila sudah bersara,”BAGAIMANA DENGAN HARI TUA KITA” ?
 • Bolehkah kita menyara diri dan orang tersayang jika kita “TIDAK DAPAT BERKERJA LAGI AKIBAT MENGHIDAP PENYAKIT KRITIKAL” ?
 • Siapakah yang akan membiayai pendidikan anak-anak KITA ”SEKIRANYA BERLAKU SESUATU KEPADA KITA” ?

CUBA renungkan dan fikir kenapa ramai kaum BUKAN MELAYU!!! mampu membuat rawatan di Hospital swasta dan hospital-hospital pakar ?? Adakah mereka semua berduit?? Kita juga melihat ramai anak-anak mereka pergi belajar di luar negara dengan perbelanjaan sendiri, macam mana mereka mampu berbuat demikian? Jawapannya ialah mereka membuat persiapan dengan mencarum di dalam Insurans/Takaful.

Saya hendak bertanya pada tuan-tuan/puan-puan jika ada pakej yang boleh menjawab semua soalan diatas mahu atau tidak tuan-tuan/puan-puan mendengar? Bukan setakat itu sahaja, malah  mereka juga memperolehi duit tambahan dari elaun-elaun yang ditawarkan oleh pakej-pakej Insurans/Takaful pilihan mereka. Anda bila lagi??
PERKARA YANG PERLU ANDA TAHU

 1. Kenal pasti bajet anda untuk memiliki takaful

SERENDAH RM5 SEHARI, anda sudah boleh memiliki polisi takaful termasuklah simpanan tetap anda.

 1. Adakah anda berisiko mendapat kemalangan di tempat kerja atau di jalan raya atau terdedah dengan penyakit kritikal kerana corak hidup dan pemakanan anda tidak seimbang.
 2. Berapa lamakah jumlah perlindungan yang dikehendaki? Adakah tujuan anda mendapat manfaat pulangan yang tinggi pada tempoh matang tiga tahun pertama atau pulangan yang tinggi pada hari persaraan anda kelak? Namun yang terpenting ialah perlindungan rawatan hospital anda.
 3. Siapakah yang patut anda lindungi
  Siapa yang paling anda sayang? Diri sendiri? Anak-anak? Atau keluarga anda
 1. Anda boleh memilih Pelan yang bersesuaian dengan keperluan anda dari segi perlindungan simpanan dan kemampuan. Pelan yang terbaik adalah Pelan yang kita bayar secara berterusan sehingga tempoh matang. Walaupun kita mempunyai pelan Takaful dengan caruman yang tinggi, tapi kita tidak membuat caruman dengan konsisten sehingga menyebabkan polisi lapsed, ia bukanlah pelan yang bagus. Pelan yang bagus adalah Polisi yang sentiasa aktif, dan bukannya lapsed.


 Pelan Mabrur (Haji & Umrah)

Pelan Mabrur (Haji & Umrah)


 

Dengan sumbangan SERENDAH RM5 SEHARI, Etiqa Takaful menawarkan manfaat-manafaat berikut untuk perlindungan dalam keadaan yang tidak dijangka terutamanya dengan kos perubatan yang semakin meningkat:

a. Pampasan Kemalangan

 • Kematian atau Hilang Upaya Kekal Menyeluruh akibat kemalangan

Kecacatan akibat kemalangan : Berdasarkan % daripada manfaat kemalangan

b. Dana penyakit kritikal

c. Pengecualian sumbangan (WOC) untuk penyakit kritikal

 • Manfaat caruman PERCUMA sekiranya peserta menghidap salah satu daripada 36 jenis penyakit kritikal. Simpanan akan disambung oleh Etiqa Takaful sehingga polisi matang atau meninggal dunia yang mana lebih dahulu

d. Elaun Harian Hospital

e. Elaun Cuti Sakit (Kemalangan)

f. Regular Top Up

g. Pengecualian cukai pendapatan

h. Sedekah jariah/keberkatan

i. Pilihan kad perubatan (Medical card)

j. Bantuan segera perbelanjaan pengebumian sebanyak RM1,000

 

Jika tuan-tuan/puan-puan berminat untuk mengetahui lebih lanjut sila hubungi kami :

 • No Telefon pejabat : 03-42885019
 • Emel   :       gmc_officialhq@yahoo.com

 


KERJASAMA

 Kami berminat mengadakan kerjasama dengan mana-mana pihak sama ada individu mahupun organisasi yang ingin mendapatkan perkhidmatan insurans/takaful bersama syarikat kami dengan berkongsi komisyen.

Pihak kami bersetuju berkongsi sebanyak 30 peratus daripada komisyen komisyen yang kami terima bagi setiap produk insurans/takaful yang dibeli oleh pelanggan, dengan mana-mana pihak yang mengadakan kerjasama dengan kami.